Business Internaţional

Burberry va rascumpara actiuni de 250 mil. lire sterline

17.11.2004, 00:00 14



Grupul Burberry, specializat in comercializarea produselor de lux, a declarat ca planuieste sa rascumpere actiuni in valoare de 250 de milioane de lire, datorita cresterii cu 25% a profitului din primul semestru, informeaza Bloomberg. Actiunile vor fi rascumparate pana in martie 2006, moment in care compania estimeaza ca nu va mai avea nici o datorie. Actiunile companiei au crescut cu 5,3 procente.



Profitul net din primele sase luni ale anului a crescut la 52,3 milioane de lire, adica 10,3 pence pe actiune, de la 41,9 milioane de lire in 2003. Analistii prevazusera o valoare de 49,4 milioane de lire.



CEO-ul companiei, Rose Marie Bravo planuieste sa adauge 7 procente la capacitatea de vanzare a Burberry, ca urmare a revigorarii cererii pentru bunurile de lux. Grupul a deschis noi magazine in Europa, SUA si Asia, si a declarat ca are in plan inaugurarea altor patru.



Valoarea actiunilor a crescut cu 21 de pence pana la 416 pence. Pachetul majoritar de actiuni a fost vandut in 2002 companiei de retail GUS, care detine grupul Argos, magazinele Homebase din Marea Britanie, precum si un pachet de 66% din grupul Burberry. Pretul de vanzare al actiunilor a fost de 230 de pence. Ultima oara a vandut actiuni de la Burberry in noiembrie 2003 si este liber sa isi mai reduca partea pana pe 18 noiembrie, cand expira intelegerea de exclusivitate.



Veniturile din aceasta perioada au crescut cu 8% la 347 de milioane de lire, iar vanzarile au evoluat cu patru procente. Ele au fost impulsionate de parfumul pentru barbati Burberry Brit, a carui cerere a depasit-o pe cea pentru accesorii, care a fost mai slaba decat a fost previzionat in Statele Unite.



Compania a anuntat numirea lui Brian Blake in functia de director executiv al grupului. Blake, care in prezent este director operational, a lucrat 17 ani la Grupul Gucci.



Compania va plati dividende, pentru prima jumatate a anului, de 2 pence pe actiune, cu 33% mai mult decat in anul precedent.



Burberry l-a echipat pe Roald Amudsen cand a devenit primul om care a ajuns la Polul Sud in 1911. In prezent hainele lor sunt purtate de celebritati precum modelul Kate Moss sau Madonna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO