Business Internaţional

Burger King îşi face bagajele pentru Canada: Gigantul american a bătut palma cu lanţul de cafenele Tim Hortons pentru 11 mld. dolari

Burger King îşi face bagajele pentru Canada: Gigantul...

Autor: Florentina Dragu

26.08.2014, 16:32 339

Investitorii Tim Hortons vor primi 65,50 dolari canadieni pe acţiune în numerar şi o participaţie de 0,8025 dolari canadieni pentru fiecare acţiune deţinută în compania rezultată în urma fuziunii celor două companii, relatează Bloomberg.

Tranzacţia va fi parţial finanţată de miliardarul American Warren Buffet, prin intermediul companiei Berkshire Hathaway.

3G Capital, compania de investiţii care deţine Burger King, va avea aproape 51% din compania nou creată.

După cumpărarea celui mai mare retailer canadian de cafea şi gogoşi, Burger King va deveni al treilea cel mai mare lanţ de fast-food la nivel mondial. Conform estimărilor, noua companie va genera vânzări de aproximativ 23 miliarde de dolari, operând peste 18,000 restaurante în 100 de ţări.

Sediul internaţional al companiei va fi stabilit în Canada, ţară al cărei regim de taxare este mai puţin împovărător pentru investitori in comparaţie cu SUA.

De altfel, anunţul Burger King privind intenţia de a cumpăra Tim Hortons la începutul săptămânii a reaprins dezbaterea asupra migrării companiilor americane în alte ţări pentru a scăpa de taxele mari. Preşedintele Barack Obama a criticat această practică în iulie şi a promis că va lua măsuri pentru a opri procesul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO