Business Internaţional

Bursa de 400 de miliarde de dolari a Arabiei Saudite caută o bancă pentru a o ajuta cu listarea

Bursa de 400 de miliarde de dolari a Arabiei Saudite...

Autor: Indira Crasnea

24.03.2016, 10:07 86

Băncile au termen limită până la sfârşitul acestei luni să răspundă propunerii şi să îşi depună "candidatura". Tadawul, cea mai mare brusă din lumea arabă, a anunţat în decembrie că vrea să se listeze în 2018.

Arabia Saudită plănuieşte vânzarea chiar în condiţiile în care 2015 a fost cel mai prost an pentru acţiunile saudite din ultimii şapte ani. Încrederea investitorilor a fost lovită puternic de scăderea preţului petrolului, principala sursă de venit a ţării, în timp ce o încetinire a creşterii economice forţează guvernul să reducă din cheltuieli şi din subvenţiile acordate companiilor.

Arabia Saudită ia de asemenea în calcul listarea gigantului petrolier Saudi Arabian Oil, ca parte dintr-un pachet mai amplu de reforme.

Bursa din Arabia Saudită, deţinută de Fondul Public de Investiţii, a scăzut cu aproximativ 30% în ultimul an şi are o capitalizare de piaţă de 400 de miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO