Business Internaţional

Bursa de la Viena iese la cumparaturi in Est

21.01.2010, 23:09 17

Wiener Boerse, operatorul bursei de la Viena, este interesat deachizitionarea de noi operatori de piete de capital in cadruleforturilor de dezvoltare in Europa de Est, scrie Bloomberg.

"Suntem pregatiti pentru noi preluari in regiune", a declaratco-directorul executiv al bursei din Viena, Michael Buhl. Buhl aadaugat ca operatorul nu se afla in niciun fel de discutii in acestmoment. In 2008, Wiener Boerse a achizitionat participatii incadrul burselor din Ljubljana, Budapesta si Praga in incercarea dea forma o alianta care ar putea concura cu rivalele mai mari, cumar fi NYSE Euronext, Deutsche Boerse si Nasdaq OMX Group.

Operatorul este interesat de preluarea unor participatiimajoritare, a declarat recent co-directorul executiv HeinrichSchaller. Participarea in cadrul unei oferte publice initiale sipreluarea "doar a unei participatii minoritare nu ne intereseaza",a declarat Schaller. Bursa de la Varsovia, cea mai mare bursa dinEuropa Centrala si de Est, intentioneaza sa ofere vanda actiuni intrimestrul al patrulea dupa suspendarea vanzarii sale catreDeutsche Boerse in luna noiembrie a anului trecut.

"Nu ne aflam in discutii de preluare a bursei de la Varsovia" adeclarat Schaller. Bursa vieneza si cea de la Varsovia se luptapentru suprematie in regiune. Dupa ce a achizitionat o participatiemajoritara in cadrul bursei de la Praga, bursa vieneza a reusit sao devanseze pe cea de la Varsovia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO