Business Internaţional

Bursele asiatice continuă declinul. Temerile privind criza datoriilor din Europa se măresc

Autor: Adrian Voicu

04.10.2011, 07:43 700

Bursele asiatice au continuat căderea pentru a treia şedinţă consecutiv, trimiţând indicele regional la cel mai scăzut nivel din ultimele 15 luni, ca urmare a neînţelegerilor dintre liderii europeni în privinţa măsurilor ce trebuie luate pentru oprirea crizei datoriilor.

Esprit Holdings, creator de îmbrăcăminte a cărui principală piaţă de desfacere este Europa, a coborât cu 4,8% la Hong Kong, în timp ce Samsung Electronics care exportă o cincime din producţie în Europa, a pierdut 2,9% la Seul.

Indicele regional MSCI Asia Pacific a scăzut cu 2,4% la 107,53 la Tokio, continuând cel mai puternic declin trimestrial din ultimii trei ani. Indicele a ajuns la nivelul din iulie 2009, şi pe fondul reducerii estimărilor de creştere economică făcute astăzi de Goldman Sachs pentru ţările din Asia cu excepţia Japoniei.

Indicele japonez Nikkei 225 a coborât cu 1,9%. Indicele sud-coreean Kospi a căzut cu 5,3%, în timp ce indicele australian S&P/ASX a avut un declin de 0,5% după ce Banca centrală a Australiei a anunţat că va menţine neschimbată dobânda de politică monetară. Indicele bursei din Hong Kong, Hang Seng, a scăzut cu 1,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO