Business Internaţional

Bursele europene ar putea sa-si revina

27.07.2007, 18:33 13

Bursele din Europa ar putea sa creasca pentru prima data in ultimele trei zile dupa ce ABB, cel mai mare constructor de retele electrice din lume, si Apple din Statele Unite au raportat venituri si vanzari mai mari decat cele estimate de analisti, scrie Bloomberg.
Pernod Ricard SA probabil va avea de castigat dupa ce al doilea producator mondial de bauturi alcoolice a anuntat ca profitul anual va depasi estimarile analistilor. Royal Dutch Shell, cea mai mare companie petroliera din Europa dupa cota de piata detinuta, si European Aeronautic Defence & Space, compania care detine Airbus SAS, au raportat de asemenea profituri peste asteptari.
"Apple va oferi sectorului tehnologic un impuls de care era nevoie," a spus David Buik de la BGC Partners din Londra. "Atentia se concentreaza asupra veniturilor si sunt de parere ca piata va creste."
AstraZeneca, al doilea producator de medicamente din Marea Britanie, ar putea deveni activa inaintea publicarii rezultatelor financiare. Dintre cele 12 companii incluse in indicele Dow Jones Stoxx 50 care au raportat veniturile, opt au depasit asteptarile analistilor, dupa datele prezentate de Bloomberg.
Actiunile incluse in Euro Stoxx 50, un reper pentru tarile care utilizeaza euro, a castigat 29 de puncte, ajungand la un nivel de 4.412 puncte. Indicele FTSE 100 din Marea Britanie ar putea creste cu 30 de puncte, pana la nivelul de 6.484 puncte, dupa cum spune CMC Markets. Indicele Euro Stoxx 50 a pierdut miercuri 1,2%.
In Statele Unite indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,5%. Actiunile de pe piata asiatica au pierdut ieri.
Actiunile companiei ABB ar putea sa creasca. Profitul net s-a ridicat la circa 520 milioane de euro (729 milioane de dolari) in trimestrul II, de la 267 milioane de euro (367 milioane de dolari) anul trecut, a declarat ieri compania din Z?rich. Analistii au estimat un profit de aproximativ 422 milioane de euro (580 milioane de dolari). Vanzarile au crescut si ele cu 27%, pana la un nivel de 5,19 miliarde de euro (7,14 miliarde de dolari).
Wolfson Microelectronics, un producator englez de semiconductoare pentru playerele audio si pentru telefoanele mobile, ar putea deveni furnizor pentru produsele Apple.
Apple a anuntat ca profitul net s-a ridicat la 595 milioane de euro (818 milioane de dolari) de la circa 343 milioane de euro (472 milioane de dolari) cu un an mai devreme. Vanzarile au crescut cu 24%, pana la un nivel de 3,93 miliarde de euro (5,41 miliarde de dolari) in trimestrul actual, depasind estimarile analistilor de 3,87 miliarde de euro (5,32 miliarde de dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO