Business Internaţional

Bursele europene au deschis fără variaţii semnificative

Bursele europene au deschis fără variaţii semnificative

Autor: Vlad Popescu

14.02.2014, 11:13 164

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a avansat cu 0,1% în debutul şedinţei de tranzacţionare şi continuă revenirea după un început de an marcat de pierderi, pe fondul retragerilor masive de capital din pieţele emergente.

Economiştii estimează că Produsul Intern Brut al zonei euro a crescut cu 0,2% în trimestrul al patrulea al anului trecut, faţă de un avans de 0,1% în trimestrul anterior, investitorii aşteptând datele oficiale care vor fi prezentate vineri de Eurostat.

Germania şi Franţa, cel mai mari economii din zona euro, au înregistrat creştere economică peste aşteptări în trimestrul al patrulea, potrivit datelor oficiale anunţate vineri.

Investitorii au reacţionat vineri dimineaţă şi la rapoartele financiare ale companiilor europene pentru trimestrul al patrulea.

Acţiunile grupului industrial german ThyssenKrupp au deschis în urcare cu 3%, după ce compania a anunţat dublarea profitului din operaţiuni ajustat, înainte de dobânzi şi taxe, în ultimele trei luni ale anului trecut, la 247 milioane euro, depăşind media estimărilor analiştilor.

Anglo American, cel mai mare producător de platină din lume, a înregistrat o creştere de 1,5% vineri dimineaţă pe bursa de la Londra, datorită rezultatelor financiare peste estimări.

Grupul Schindler a urcat de asemenea cu 2,9%, după ce a raportat vânzări peste aşteptările pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO