Business Internaţional

Business Magazin. Cum arată America de la faţa locului, dincolo de ce vedem noi în filme: 70% dintre mileniali trăiesc de la un fluturaş de salariu la altul

Autor: Eduard Ivanovici

09.10.2022, 18:01 7265

Dincolo de peisajele luxuriante, extrem de familiare însă datorită nenumăratelor filme hollywoodiene vizionate de-a lungul anilor, şi melodiile semnate Guns N’ Roses şi Green Day încă difuzate la radio, Statele Unite ascund un peisaj care, deşi intens documentat de presa de peste ocean, încă mai surprinde un cetăţean oarecare din estul Europei. Cum arată, de fapt, traiul într-o ţară precum Statele Unite?

Statele Unite ale Americii, prima economie la nivel mondial de peste 100 de ani, se află pe lista de dorinţe a multor pasionaţi de călătorii, cultura americană fiind poate cea mai cunoscută la nivel mondial şi, cu siguranţă, cea pe care, personal, o cunosc cel mai bine, în afară, bineînţeles, de cea a României.

De la muzică şi cinematografie la artă, istorie şi politică, Statele Unite şi-au lăsat atât te intens amprenta asupra conştiinţei subsemnatului încât vizita mea acolo a fost în egală măsură familiară – de parcă trăisem acolo deja de câţiva ani – şi stranie, rămânând aproape într-o stare de visare în timpul celor şapte zile petrecute aproape de oceanul Pacific.

De altfel, în urmă cu aproximativ două luni, în timpul unei banale sarcini familiale, un gând oarecare mi-a străbătut scurt mintea, sunând în felul următor: „Probabil că nu voi ajunge niciodată în SUA”. N-am simţit nicidecum tristeţe atunci, însă mi-am amintit acea idee în clipa în care mi s-a propus să călătoresc în SUA la invitaţia celor de la Disney, gigant ce serbează anul viitor 100 de ani de la înfiinţare şi care a reluat anul acesta convenţia D23 Expo, neorganizată din 2019 din cauza problemelor impuse de pandemie. Atât de straniu funcţionează uneori viaţa.

 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO