Business Internaţional

Business MAGAZIN. Revoluţia pieţei muncii pleacă din Japonia: O mare companie comercială dă mână liberă angajaţilor să se lanseze pe YouTube pentru a-şi îngroşa conturile

Business MAGAZIN. Revoluţia pieţei muncii pleacă din...

Autor: Iulian Tenchiu

06.02.2023, 13:26 159

Mitsui & Co a relaxat restricţiile privind joburile secundare, pentru ale permite angajaţilor să urmeze şi alte cariere, cum ar fi cea de youtuber, pentru a păstra angajaţii tineri, care cer un program de lucru şi reguli mai flexibile, scrie Bloomberg.

„Mitsui & Co a ridicat interdicţia privind joburile secundare şi va permite de acum angajaţilor săi să câştige bani şi în altă parte”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, a treia ca mărime din ţară.

Măsura adoptată reflectă o tendinţă a companiilor de a se conforma în ceea ce priveşte implementarea unor condiţii de muncă mai flexibile, pentru a atrage forţa de muncă tânără, atât de necesară într-o ţară în care declinul demografic s-a accentuat puternic.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO