Business Internaţional

Carrefour da afara 1.700 de oameni

23.11.2005, 20:05 17

Al doilea retailer din lume, Carrefour, a confirmat intentia de a reduce 20% din efectivele sediilor si ale structurilor centralizate din Franta, conform unor informatii publicate, ieri, de cotidianul francez Les Echos.

Proiectul va fi pus in aplicare incepand cu primul trimestru al anului 2006 si se va extinde pe perioada urmatorilor doi ani, conform conducerii Carrefour. Reprezentantii companiei franceze au precizat ca este vorba doar de o reorganizare interna datorata concurentei din ce in ce mai acerbe cu care se confrunta, in ultima perioada. Scopul acestei reorganizari este acela de a-si pastra competitivitatea pe piata. Grupul de distributie, care are in jur de 130.000 de angajati in Franta, are in vedere reducerea a 1.700 de locuri de munca pana la sfarsitul lui 2007. Reprezentantii sai nu au dat, in schimb, nici un fel de informatii cu privire la repartitia acestor disponibilizari in cadrul celor 79 de magazine pe care le detine pe teritoriul francez.

Francezii au tinut sa mentioneze ca sunt create, in acelasi timp, in jur de 1.500 de noi locuri de munca anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO