Business Internaţional

Castigurile Credit Suisse, impulsionate de investitii

03.05.2007, 19:48 9

Credit Suisse, aflata pe pozitia a noua in sectorul bancar european, a raportat un profit in crestere cu 5% in primul trimestru al acestui an, peste asteptari, impulsionat de veniturile solide obtinute de banca sa de investitii, scrie Financial Times.
Infuziile nete de capital in diviziile de administrare de averi ale bancii s-au situat la un nivel de 15,2 miliarde de franci (9,2 mld. euro), in linie cu asteptarile, ducand valoarea activelor aflate sub administrarea grupului la 1.550 de miliarde de franci (1.283 de miliarde de dolari).
Oficialii bancii s-au declarat optimisti cu privire la evolutia pe termen lung, insa au afisat o atitudine rezervata cu privire la perspectivele pe termen scurt, spunand ca evolutia pietelor ar putea suferi unele schimbari.
"Credit Suisse considera ca nu poate fi exclusa posibilitatea producerii unor corectii ale pietei in urmatoarele luni si se asteapta la o volatilitate sporita a pietei", se arata intr-o declaratie a bancii.
Veniturile nete ale bancii de investitii au avansat cu 14 procente in primul trimestru.
Profitul net a atins un nivel de 2,729 miliarde de franci elvetieni (2,24 miliarde de dolari), peste media estimarilor a 18 analisti, ce indica un nivel de 2,5 miliarde de franci elvetieni, si in raport cu cele 2,6 miliarde de franci elvetieni inregistrate in acelasi trimestru al anului trecut.
Actiunile Credit Suisse au avansat cu 12% de la inceputul anului, depasind performanta inregistrata de actiunile bancii UBS, care au castigat 7 procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO