Business Internaţional

Cazul împotriva lui Strauss-Kahn, plin de elemente neconvingătoare. Agresiunea sexuală, mai degrabă act sexual consimţit

Cazul împotriva lui Strauss-Kahn, plin de elemente neconvingătoare

Autor: Adrian Voicu

01.07.2011, 10:25 1613

Cazul legat de agresiune sexuală asupra unei cameriste dinhotelul new-yorkez Sofitel de către fostul şef al Fondului MonetarInternaţional (FMI) Dominique Strauss Kahn pare să se năruiască,sunt de părere surse citate de Reuters.

Conform acestora, procurorii care susţin cauza se îndoiesc decredibilitatea cameristei. Încă de la început cazul de baza pedeclaraţiile victimei, o imigrantă în vârstă de 32 de ani carefăcea curat în camera hotelului de 3.000 de dolari pe noapte.

Poliţia şi procurorii au crezut afirmaţiile acesteia privindagresiunea sexuală, dovezile indicând că pe gulerul uniformei cucare era îmbrăcată se afla material seminal.

Cu toate acestea, avocaţii apărării au atacat declaraţiileacesteia susţinând că actul sexual a fost consimţit de ambelepărţi. Altă sursă citată de Reuters a declarat că procurorii aucerut imediat o şedinţă cu juraţi fără a verifica buna-credinţă acameristei.

"Aproape tot ce a spus această femeie era neadevărat, dar nimeninu a verificat sau nu a vrut să nu o creadă", este de părere sursacitată.

Publicaţia New York Times scrie că procurorii s-au întâlnit cuavocaţii lui Strauss-Kahn joi discutând asupra posibilităţii de arenunţa la acuzaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO