Business Internaţional

Cea mai mare banca germana a facut un profit de 1,4 mld. euro

21.10.2009, 23:18 19

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a raportat intrimestrul trei un profit ce a depasit asteptarile analistilor,scrie Bloomberg.

Profitul net s-a triplat in lunile iulie-septembrie pana la 1,4mld. euro, de la 435 mil. euro in aceeasi perioada a anului trecut,potrivit bancii cu sediul la Frankfurt. Analistii estimasera unprofit de 811 mil. euro.

Directorul executiv al Deutsche Bank Josef Ackermann a reusit satina piept celei mai dificile crize financiare, desi a refuzatajutorul guvernului.

"Deutsche Bank este evident unul dintre castigatorii de pe urmacrizei actuale", a spus Christian Gattiker, seful diviziei decercetare si strategie mondiala in cadrul Bank Julius Baer dinZŸrich. Ei "au reusit sa obtina rezultate satisfacatoare cu multinaintea celor mai multi dintre rivali", a adaugat el.

Banca germana a profitat de pe urma ratelor dobanzii dereferinta situate la o valoare minima record, care au trimisveniturile din tranzactionarea titlurilor de valoare, a marfurilorsi din tranzactiile valutare la un nivel maxim record pentruJPMorgan Chase si la un nivel extrem de ridicat - al treilea maximdin istorie - pentru Goldman Sachs, potrivit analistilor.

O contributie importanta la profitul bancii au avut-o "taxcredit" (reducerile de taxe si impozite) si "resolution of taxaudits" (returnarea unor sume de bani aferente platilor fiscalerealizate in anii anteriori), potrivit informatiilor bancii.Profitul inainte de aplicarea taxelor si a impozitelor a fost deaproximativ 1,3 mld. euro, comparativ cu 1,19 mld. euro, catestimau analistii. Raportul dintre active si capitalul de baza albancii Tier 1, un instrument ce masoara puterea financiara a uneiinstitutii din sector, a fost de 11,7%, iar toate diviziile voranunta rezultate pozitive, potrivit creditorului.

Actiunile Deutsche Bank s-au apreciat cu 99% in acest an, panala un pret de 55,34 euro, ridicand valoarea companiei la 34 mld.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO