Business Internaţional

Ceasul nu este doar un accesoriu, este o carte de vizită. Cât costă „cartea de vizită” a celor mai mari CEO din lume

Ceasul nu este doar un accesoriu, este o carte de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2018, 12:38 790

Pentru cei mai importanţi oameni de afaceri ceasul nu este doar un dispozitiv care le arată cum trece timpul, acest accesoriu este descris de ei ca fiind o „carte de vizită”, scrie Business Insider.

„Ceasul este cel mai important accesoriu, asta e”,  a spus Hamilton Powell, CEO al Crown & Caliber, o piaţă online pentru ceasuri de lux.

El a adăugat că ceasul reprezintă „cartea de vizită” a unei persoane. „Un ceas spune totul despre o persoană şi despre ceea ce preţuieşte. O persoană care poartă un ceas Hamilton cu diamant aurit este foarte diferită de o persoană care poartă un ceas din oţel inoxidabil”.

Business Insider împreună cu Crown & Caliber au realizat o listă a ceasurilor de mână purtate de directorii celor mai puternice companii.

1. Preşedintele şi CEO-ul companiei americane Walmart, Doug McMillon.

Doug McMillon este preşedintele şi CEO-ul companiei Walmart din februarie 2014. Potrivit profilului companiei pe care o conduce, Walmart este vizitat în fiecare săptămână de aproximativ 260 de milioane de clienţi în toate cele 11.600 de magazine proprii, dar şi online.

Walmart este cel mai mare angajator din lume, cu peste 2,3 milioane de asociaţi şi venituri totale de 485 de miliarde de dolari în 2017.

Recent compania a intra pe segmentul comerţului online pentru a concura cu Amazon, achiziţionând comerciantul online Jet.com contra sumei de 3,3 miliarde de dolari, în 2017.

În această situaţie, McMillon îşi permite să poarte un Citizen Skyhawk în valoare de 479 de dolari, care poate fi achiziţionat chiar de pe site-ul companiei Walmart.

2. Jeffrey Immelt a fost director executiv al gigantului industrial General Electric mai bine de 16 ani, fiind recunoscut pentru succesul său şi numit unul dintre „cei mai buni directori la nivel mondial” de trei ori de publicaţia americană Barron.

El a demisionat din funcţia de CEO a companiei General Electric în luna august, iar în luna februarie s-a alăturat companiei de capital de risc New Enterprise Associates, ca partener.

Ceasul pe care îl poartă ca pe cartea sa de vizită este un Breitling Chronospace model M78365, pentru care fostul CEO a scos din buzunar suma de 6.650 de dolari.

Experţii de la Crown & Caliber au spus că un model asemănător poate fi achiziţionat şi pe site-ul lor la preţul de 3.780 de dolari.

3. Apple, care are un plafon de piaţă de 900 de miliarde de dolari şi care este  cea mai valoroasă companie din lume îl are la conducere pe Tim Cook.

El a preluat funcţia de CEO al companiei în 2011, iar înainte de asta a fost directorul principal al Apple. De la preluarea poziţiei de CEO, acţiunile Apple au crescut cu peste 200%.

Fiind CEO-ul Apple nu este de mirare că ceasul care îl reprezintă cel mai bine este un Apple Watch în valoare de 269 de dolari.

4. Akio Toyoda este preşedintele celei mai mari companii producătoare de automobile din lume, Toyota Motor Corp. din 2009. Înainte să ocupe această poziţie a fost numit în consiliul de administraţie în anii 2000, fiind apoi promovat în funcţia de vicepreşedinte executiv cinci ani mai tărziu.

Potrivit profilului companiei sale, el a primit premiul MBA din partea Babson College în 1982 şi s-a alăturat echipei Toyota în 1984.

Toyoda a fost fotografiat de mai multe ori purtând la mănă un ceas produs de brandul Patek Philippe Calatrava model 5119G în valoare de 21.500 de dolari.

5. John Watson, fost CEO şi preşedinte executiv  al companiei Chevron până în luna ianuarie a anului 2018, a primit premiul MBA din partea Chicago Booth School of Business şi s-a alăturat echipei Chevron în 1980, ocupând funcţia de director financiar din 2001 până în 2005, apoi a fost numit vicepreşedinte al consiliului în perioada 2009-2010.

Chevron este o companie de energie care produce gaze naturale şi energie geotermală, dar care se ocupă şi cu cercetările pentru producerea energiei alternative, precum energia solară şi eoliană.

Având o valoare de piaţă de peste 216 miliarde de dolari Chevron este una dintre cele mai mari firme publice.

Fostul CEO  al Chevron poartă un ceas în valoare de 2.590 de dolari produs de brandul Breitling Aerospace model E79362.

6. Randall Stephenson este CEO-ul şi preşedintele companiei AT&T, firma internaţională de telecomunicaţii care deţine şi DirectTC, Cricket Wirelles şi Roots Sports.

Compania AT&T are o valoare de piaţă de peste 250 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai companii din domeniul tehnologic.

Randall Stephenson a fost CEO al firmei  AT&T  încă din 2007 şi a fost numit CEO-ul Anului în 2016 de către revista Chief Executive.

Sub conducerea lui Stephenson compania AT&T a încercat să se asocieze cu Time Warner Cable într-o tranzacţie de peste 85 de miliarde de dolari, dar autorităţile de reglementare au respins achiziţia pe motiv că mega afacerea ar „dăuna viaţa consumatorilor americani”.

Deşi Randall Stephenson este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, el poartă la mână un ceas în valoare de 415 dolari, produs de TAG Heuer Kirium model CL111A.

7. Michael Corbat este CEO-ul Citigroup, una dintre cele mai mari bănci din lume, funcţie pe care o deţine încă din 2012.

Corbat s-a alăturat companiei Citigroup de când a absolvit Universitatea Harvard, cu diplomă în economie în 1983, el ocupând mai multe funcţii, printre care cea de CEO pentru  partea de Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, supravegehrea tuturor operaţiunilor financiare, şeful Global Corporate Bank şi Global Commercial Bank.

El a fost fotografiat purtând un ceas produs de firma Jaeger LeCoultre Master Perpetual Calendar model Q149242A în valoare de 11.500 de dolari.

8. John Hammergren este preşedinte şi CEO al companiei McKesson Corp. El ocupă funcţia de preşedinte din 2001 şi funcşia de CEO din 2002.

Înainte de a se alătura echipei de la McKesson Corp în 1996, Hammergren a lucrat pentru Kendall Healthcare Products, care a fost ulterior vândută firmei Tyco Healthcare.

McKesson este o companie care se ocupă cu furnizarea de servicii de asistenţă medicală,  distribuţie de produse farmaceutice şi furnizarea de  soluţii de tehnologie informatică pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale.

Potrivit datelor publicate de companie, McKesson are venituri de peste 190 de miliarde de dolari. Astfel,  John Hammergren trebuie să se ridice la valoarea companie şi poartă un ceas Rolex Submariner 116610 care costă 8.360 de dolari.

9. Dieter Zetsche este fostul preşedinte al consiliului de administraţie din cadrul companiei Daimler AC, corporaţia naţională de automobile şi şef al autovehiculelor Mercedes-Benz, din 2006.

El a fost numit în revista Time în secţiunea „100 de persoane cu cea mai mare influenţă în 2006” şi a obţinut un doctorat în inginerie în cadrul Universităţii din Paderborn.

De altfel, „cartea de vizită” pe care o poartă la mână este un ceas al brandului Chopard Mille Miglia GMT Cronograf 16/8992-3001 în valoare de 6.140 de dolari.

10. Jeff Bezos, fondatorul, preşedintele şi directorul executiv al Amazon.com se situează pe primul loc în topul celor mai bogate persoane din lume, un loc pe care l-a câştigat în 2017, în prezent, averea lui fiind  estimată la aproximativ 127 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

În 2013, el a achiziţionat publicaţia Washington Port pentru suma de 250 de milioane de dolari.

Jeff Bezos a ales să poarte ca accesoriu de mână un ceas Ulysse Nardin Dual time 233-88-7 care costă 7.700 de dolari.

11. La vârsta de 48 de ani, David Krosrowshahi, actualul CEO al Uber este cel mai tânăr director executiv din această listă.

El a preluat compania Uber în 2017 după ce consiliul său a hotărât să-l înlăture din funcţie pe fondatorul Travis Kalanick.

În trecut, David Krosrowshahi a fost CEO-ul companie online de cărţi Expedia. În 2016 a fost unul dintre cei mai bine plătiţi directori executivi din domeniul tehnologiei, câştigând suma de 96 de milioane de dolari.

David Krosrowshahi preferă să poarte la mână un ceas produs de compania Chopard mille Miglia 16/8997 în valoare de 6.970 de dolari.

12. Mark Hurd, CEO al companiei Oracle a ocupat această funcţie în cadrul mai multor companii, începând cu Hewlett-Packard în perioada 2005-2010, NCR Corp, companie producătoare de tehnologii software şi în cadrul companiei mamă a Fox News, News Corp.

Hurd a ales ca accesoriu de mână un ceas Rolex Datejust în valoare de 3.500 de dolari.

13. Satya Nadella a fost numit CEO al companiei Microsoft în 2014, el făcând parte din echipa companiei timp de 25 de ani.

Experţii companiei Crown & Caliber au spus că ceasul pe care îl poartă Nadella este un model Breitling Colt Automatic în valoare de 3.000 de dolari.

14. Jeff Weiner, CEO-ul LinkedIn din 2009. Compania LinkedIn a fost achiziţionată de către Microsoft în 2016 pentru suma de 26,6 miliarde de dolari.

Weiner a fost fotografiat purtând la mână un ceas Audemars Piguet Royal Oak în valoare de 17.900 de dolari.

15. Tony Aquila este CEO-ul companie Solera Goldings, o firmă din Texas fondată în 2005 care se ocupă cu managementul de risc, numită în 2013 „Firma de Antreprenoriat a anului” de către EY.

CEO-ul Tony Aquila a fost fotografiat purtând la mână un ceas Omega Planet Ocean în valoare de 7.200 de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO