Business Internaţional

Cel mai bine platit CEO din SUA a castigat anul trecut 31 de milioane de dolari

Cel mai bine platit CEO din SUA a castigat anul trecut 31 de milioane de dolari

FOTO: Reuters

25.03.2010, 23:05 22

Ray R. Irani, presedinte si director executiv al OccidentalPetroleum, a castigat 31,4 milioane de dolari (23,5 mil. euro) anultrecut, ocupand pozitia de cel mai bine platit executiv in cadrulunui sondaj realizat de Bloomberg.

Mai mult de atat, Irani ar putea primi inca 58,5 milioane dedolari (43,8 mil. euro) in acest an in urma unui plan de stimulentelegat de valoarea ROE (return on equity) inregistrata de companiein ultimii trei ani. Pe baza aceleiasi tinte legate de ROE, Iraniar putea primi inca 58,5 milioane de dolari in 2011 si 45 demilioane de dolari in 2012.

Planul incurajeaza managementul companiei sa "utilizeze in modintelept banii" in proiecte benefice pentru actionari, a declaratRichard Kline, purtator de cuvant al companiei. "Occidental este ocompanie foarte bine administrata, care continua sa obtinarezultate foarte bune. Cheia este faptul ca pachetele noastre deplati sunt bazate pe rezultatele inregistrate pe termen lung", aadaugat Kline.

Irani, 75 de ani, CEO al companiei din 1990, a vandut actiuni incadrul companiei in valoare de 122 de milioane de dolari inperioada 2006 - 2009 si detinea o participatie in valoare de 665 demilioane de dolari pe 28 februarie.

Un alt CEO care a beneficiat de plati consistente anul trecuteste Brady Dougan, CEO al Credit Suisse Group. El a castigat 19,2milioane de franci elvetieni (17,9 milioane de dolari) anul trecut.El nu l-a depasit insa pe cel mai bine platit bancher de pe WallStreet John Stumpf, care a luat acasa anul trecut 18,7 milioane dedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO