Business Internaţional

Cel mai bine plătiţi executivi britanici au luat acasă 200 mil. euro. Vedeţi aici topul - GALERIE FOTO

Cel mai bine plătiţi executivi britanici au luat acasă 200 mil. euro. Vedeţi aici topul

Vedeţi aici topul celor mai bine plătiţi executivi britanici

Autor: Andreea Neferu

12.09.2010, 23:10 34

Mai mult de jumătate din această sumă a fost câştigată de BartBrecht, CEO al companiei internaţionale de produse de uz casnic şide îngrijire personală Reckitt Benckiser, care a primit în 2009peste 92 de milioane de lire sterline (112 milioane de euro), încondiţiile în care doar 1% din această sumă a reprezentat salariulsău de bază, potrivit unui top realizat de cotidianul britanic debusiness Financial Times. În portofoliul Reckitt Benckiser intrăbranduri precum Nurofen şi Gaviscon, iar firma este prezentă şi pepiaţa românească.

La distanţă considerabilă de liderul incontestabil al acestuiclasament se situează directorul executiv al companiei miniereXstrata. El a obţinut anul trecut un salariu de bază de 1,31milioane de lire sterline (1,6 milioane de euro), alături de altebonusuri în valoare de 24,2 milioane de lire sterline (29,5milioane de euro).

Trăgând linie, remuneraţia lui s-a ridicat la 25,5 milioane delire sterline (31 milioane de euro). Urmează şeful firmei debrokeraj electronic ICAP, cu un salariu total de 24,33 milioane delire sterline (29,6 milioane de euro), în timp ce pe poziţia apatra se situează directorul de la compania de gaze naturale BGGroup, cu o remuneraţie de 23,06 milioane de lire sterline (28 demilioane de euro). Ocupantul locului al cincilea, Graham Mackay dela SABMiller, a primit în 2009 "doar" 16,99 milioane de liresterline (20,7 milioane de euro). Chiar şi aşa, salariul său a fostmult mai mare decât cel primit de omologii lui din sistemulbancar.

Jamie Dimon de la JPMorgan Chase, una dintre cele mai importantebănci de investiţii din lume, a luat acasă anul trecut 8 milioanede lire sterline (9,7 milioane de euro), în timp ce JosefAckermann, directorul de la cea mai puternică bancă germană,Deutsche Bank, a obţinut în 2009 puţin sub 2,5 milioane de liresterline (3 milioane de euro). Michael Geoghegan de la bancabritanică HSBC a consemnat un câştig total de 1,91 milioane de liresterline (2,3 milioane de euro), iar John Varley, de la Barclays,s-a "mulţumit" cu doar 1,22 milioane de lire sterline (1,5 milioanede euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO