Business Internaţional

Cel mai mare mogul din presa mondială este aproape de finalizarea divorţului

Cel mai mare mogul din presa mondială este aproape de...

Autor: Mădălina M.

20.11.2013, 15:42 280

Deţinătorul imperiului media News Corporation, Rupert Murdoch se apropie de finalizarea pe cale amiabilă a divorţului de cea de-a treia soţie, Deng Murdoch, notează Financial Times.

Cuplul a negociat o înţelegere care va pune capăt căsniciei de 14 ani.

Divorţul a fost anunţat în Iunie, iar acordul privind împărţirea bunurilor se va discuta la Curtea Supremă de Stat în Manhattan, spun surse apropiate situaţiei.

Acordul dintre cei doi nu va afecta poziţia de conducere a titanului media în vârstă de 82 de ani în cele două companii , News Corp şi 21st Century Fox, întrucât Wendi Deng, 44 de ani, nu va primi drept de vot.

De asemenea, Murdoch îşi va păstra proprietăţile din California, iar Wendi Deng va primi apartamentul penthouse de pe celebrul bulevard new yorkez Fifth Avenue, din Manhattan. Cei doi au plătit pentru această proprietate aproape 44 de milioane de dolari în urmă cu opt ani, în 2005 şi au investit în imobil încă 50 de milioane de dolari. Murdoch a fost de acord să-i cedeze soţiei apartamentul, pentru a permite fiicelor sale să locuiască cu mama lor, în casa în care au crescut. Proprietatea a aparţinut în trecut lui Laurence Rockefeller.

Mogulul media, a cărui avere este estimată la 16 miliarde de dolari, deţine 38% din acţiunile cu drept de vot din companiile News Corp şi 21st Century Fox. Acestea vor fi împărţite între copii din primele două căsnicii, cu vârste apropiate de actuala soţie. Tototdată, fiicele pe care le-a avut cu Wendi, Grace şi Chloe, nu vor primi drept de vot în cele două companii, a declarat într-un interviu televizat din 2006.

Murdoch a anunţat vara aceasta că afacerea pe care a moştenit-o în urmă cu 61 de ani se va separa în două companii: News Corp, care deţine activele din domeniul editorial, incluzând publicaţia Wall Street Journal din Statele Unite şi The Sun din Marea Britanie, şi 21st Century Fox, o companie mass-media multinaţională, care păstrează fostele operaţiuni ale News Corp. din domeniul audiovizualului şi filmului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO