Business Internaţional

Cel mai mare producător de chip-uri din lume a fost amendat cu 850 de milioane de dolari în Coreea de Sud

Cel mai mare producător de chip-uri din lume a fost...

Autor: Ştefan Stan

28.12.2016, 09:39 2652

Autorităţile anti-trust din Coreea de Sud au amendat Qualcomm, cel mai mare producător de chip-uri la nivel mondial, cu 854 de milioane de dolari, pentru ceea ce ei au numit ”practici ilegale de patentare a licenţelor de chip-uri”, o decizie pe care gigantul american o va contesta în instanţă.

Amenda, cea mai mare din istorie dată de Coreea de Sud, marchează problemele cu autorităţile anti-trust ale Qualcomm din cel mai profitabil business, de licenţiere a patentelor wireless pentru industria de mobile, într-o perioadă când buisness-ul se îndreaptă spre răcirea pieţei de telefoane.

Comisia de Comerţ Echitabil din Coreea a decis miercuri că Qualcomm a abuzat de poziţia dominant şi a forţat producătorii de telefoane să plătească licenţe pentru patente care nu era necesare, ca parte din procesul de vânzare a chip-urilor de modem-uri.

Qualcomm de asemenea a restricţionat competiţia prin refuzarea sau limitarea licenţelor patentelor standard către producătorii rivali de chip-uri, precum Intel, Samsung sau MediaTek.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO