Business Internaţional

Cel mai mare radio american este aproape de faliment

Cel mai mare radio american este aproape de faliment

Autor: Răzvan Botea

17.03.2018, 10:38 19704

iHeartMedia, compania din spatele celui mai mare radio american a cerut protecţie împotriva falimentului după ce a a ajuns la o înţelegere cu investitorii privind restructurarea companiei, la 10 ani după ce au început problemele financiare adunând datorii de miliarde de dolari, scrie The Wall Street Journal.

iHeartMedia a spus într-o declaraţie joi că înţelegerea a fost făcută cu acţionarii şi cu sponsorii săi.

Cererea pentru protecţie împotriva falimentului şi pentru reorganizarea companiei a fost înaintată către Divizia Houston a autorităţilor din Texas, după luni de discuţii cu investitorii şi stabilirea termenilor  în vederea restructurării.

Având sediul în San Antonio, iHeart operează peste 850 de staţii terestre şi deţine Clear Channel Outdoor Holdings, una din cele mai mari companii de billboard din lume.

Compania a spus că Clear Channel Outdoor şi subsidiarele acesteia nu au cerut protecţie împotriva falimentului. A mai adăugat că toate activităţile din timpul reorganizării se vor desfăşura ca până acum.

iHeartMedia este încrezătoare că business-ul va continua şi în timpul procedurilor de faliment, datorită capitalului actual adunat cu încasările din activităţile ce vor urma.

„Înţelegerea pe care am anunţat-o astăzi este o mare realizare, datorită faptului că ne lasă posibilitatea să ne concentrăm pe datoria mai mare de 20 mld. dolari, care ne-a împovărat structura capitalului”, a spus Bob Pittman, preşedintele companiei şi director executiv.

Compania are destule încasări pentru a-şi plăti datoriile anuale, însă nu va avea niciodată banii pentru a plăti datoria din 2008.

De asemenea, se luptă cu o concurenţă puternică de streaming la cerere formată din companii precum Spotify AB sau Apple. Asta face ca posturile radio să se orienteze către zona de ştiri, discuţii şi sport.

 Cu toate acestea, iHeart spune că are lunar 271 de milioane de ascultători în SUA, mai mulţi clienţi decât oricare altă companie media sau de IT, inclusiv Facebook sau Google.

Liberty Media deţinută de John Malone şi care controlează radioul prin satelit Sirius XM, a dat târcoale companiei iHeartMedia, oferindu-se să investească 1,6 mld. dolari în companie pentru 40% din aceasta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO