Business Internaţional

Cel mai tânăr CEO din lume: La 10 ani are propria afacere

Harli Jordean. foto:  marbleking.co.uk

Autor: Cătălina Butan

22.08.2013, 14:29 21822

De doi ani, un băiat din Londra în vârstă de doar 10 ani vinde bile de sticlă online, având propria sa afacere, scrie Yahoo! News.

Harli Jordean şi-a înfiinţat propria companie, „Marble King”, după ce nişte colegi mai mari de şcoală i-au luat întreaga colecţie de bile de sticlă. După ce şi-a pierdut bilele, Harli împreună cu mama sa au vrut să comande pe Internet alte bile, potrivit clutchmagonline.com. Reuşind cu greu să găsească în Anglia ceea ce-şi dorea, Harli a decis să-şi înfiinţeze propriul site web prin care să vândă bile.

Cu venituri de mii de lire pe an, Harli i-a angajat pe mama şi pe fraţii săi pentru a-l ajuta să-şi conducă afacerea. Cel mai mare vis al său este să-şi deschidă un lanţ de magazine de bile de sticlă de diferite modele.

„Visul meu este să am un lanţ de magazine – va fi unul dintre cele mai mari magazine de jucării din lume, care va vinde însă diferite modele de bile de sticle”, a spus Harli pentru Daily Mail.

Mama lui Harli, Tina Jordean îşi susţine şi încurajează băiatul în tot ceea ce face şi îl ajută să-şi administreze site-ul web.

“Obsesia sa pentru bile de sticle a ajuns atât de mare încât l-am numit Regele Bilelor, astfel atunci când ne-am hotârât să înfiinţăm site-ul, am găsit numele potrivit – marble - www.marbleking.co.uk (n.red)”, a spus Tina Jordean în The Sun.

Harli vrea de asemenea să-şi producă propriul său brand de bile de sticlă pe care să le vândă în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO