Business Internaţional

Cel puţin 58 de morţi în urma incendiului din Londra. Theresa May admite că se putea face mai mult

Cel puţin 58 de morţi în urma incendiului din Londra....

Autor: Marian Avram

18.06.2017, 08:38 417

Theresa May s-a întâlnit, sâmbătă, cu locuitorii clădirii Grenfell Tower, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de maniera în care Guvernul britanic a gestionat situaţia.

„Reacţia serviciilor de urgenţă, a Serviciului Naţional de Sănătate şi a comunităţii a fost eroică. Dar, sincer, sprijinul oferit famiilor afectate de incendiu care aveau nevoie de ajutor sau de informaţii în momentele de după dezastru nu a fost suficient de bun”, a declarat Theresa May.

Prim-ministrul britanic a promis că Guvernul va iniţia o anchetă oficială. Totodată, Theresa May a promis alocarea a cinci milioane de lire pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de incendiu. ”Cei care şi-au pierdut locuinţele în incendiu vor primi o casă în următoarele trei sătpămâni”, a adăugat May.

Comandantul Poliţiei din Londra, Stuart Cundy, a afirmat că numărul deceselor survenite în urma încendiului ce a cuprins clădirea de 24 de etaje a ajuns la 58. ”Din păcate, sunt 58 de persoane despre care ştim că erau în clădire în momentul producerii incendiului şi presupunem că sunt decedate”, a declarat Cundy.

Dacă decesele vor fi confirmate, incendiul produs la Grenfell Tower va rămâne în istorie drept cel care a produs cele mai multe victime în Londra din ultimii 60 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO