Business Internaţional

Cel puţin 85 de generali şi amirali, anchetaţi în detenţie pentru implicare în lovitura de stat

Cel puţin 85 de generali şi amirali, anchetaţi în...

Autor: Mediafax

19.07.2016, 11:59 139

Printre cei arestaţi în mod formal se numără generalul Akin Ozturk, fostul comandant al aviaţiei turce şi care este considerat liderul grupării care a pus la cale puciul din data de 15 iulie şi generalul Adem Hududi, comandantul Armatei a doua, care are drept rol contracararea ameninţărilor la adresa securităţii Turciei venite dinspre Siria, Irak şi Iran.

Akin Ozturk a respins cu vehemenţă acuzaţiile că ar fi fost liderul grupării care a pus la cale puciul, informează AFP pe pagina electronică.

Aceştia sunt anchetaţi pentru infracţiuni cum ar fi încercarea de răsturnare a ordinii constituţionale, organizarea unui grup armat şi tentativă de asasinare a preşedintelui.

Autorităţile turce cer şi extrădarea clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat că s-ar afla la originea tentativei de lovitură de stat din Turcia şi care se află în Statele Unite.

Autorităţile au reţinut peste 7.500 de persoane suspectate că ar avea legătură cu lovitura de stat din data de 15 iulie, iar peste 8.000 de oficiali civili şi militari au fost demişi, inclusiv un număr mare de judecători şi procurori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO