Business Internaţional

Cel puţin cinci persoane, ucise în urma unor împuşcături într-o moschee din Canada. Premierul Trudeau: Este un atac terorist împotriva musulmanilor

Cel puţin cinci persoane, ucise în urma unor...

Autor: Olimpia Nicolae

30.01.2017, 07:15 4959

Preşedintele Centrului Cultural Islamic a declarat jurnaliştilor că cinci persoane au fost ucise în urma atacului, însă poliţia din Quebec nu a oferit un bilanţ al celor decedaţi sau răniţi.

Conform poliţiei, două persoane au fost arestate, dar ancheta este în curs.

Un martor a declarat agenţiei de ştiri Reuters că în atacul armat ar fi fost implicaţi cel puţin trei bărbaţi.

Potrivit informaţiilor obţinute de ziarul local Le Soleil, unul dintre suspecţii implicaţi ar fi un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu un nume specific oraşului Quebec, iar un alt suspect ar fi avut asupra sa o puşcă de tip AK-47. Poliţia nu a confirmat însă aceste informaţii.

Înpuşcăturile au avut loc la unul dintre cele două sedii ale Centrului Cultural Islamic din Quebec.

Preşedintele moscheei, Mohamed Yangui, care nu se afla în interiorul clădirii în momentul atacului armat a declarat agenţiei Reuters că nu cunoaşte exact numprul celor răniţi, dar aceştia au fost transportaţi la spitale din oraşul canadian.

În iunie 2016, la moscheea la care au avut loc atacul armat a fost lăsat un cap de porc împachetat ca un cadou pe care era scris ”poftă bună”. Religia musulmană interzice consumul cărnii de porc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO