Business Internaţional

Cele mai aglomerate oraşe europene. Bucureşti se află pe primul loc când vine vorba de supraaglomerarea din trafic

Cele mai aglomerate oraşe europene. Bucureşti se află...

Autor: Dragoş Dinu

05.11.2017, 12:09 832

Traficul este una dintre cele mai mari probleme pe care le întâmpină şoferii din cele mai mari oraşe ale lumii, iar Bucureştiul se află pe primul loc când vine vorba de supraaglomerare, potrivit unui clasament realizat de TomTom, o companie de navigare şi cartografiere, potrivit Business Insider.

Unele oraşe din Europa au luat măsuri pentru a reduce aglomeraţia. Printre aceste oraşe se află şi Londra, care plasează o taxă pentru vehiculele care circulă într-o zonă desemnată că ar fi suprapopulată.

Firma de cartografiere a colectat date timp de nouă ani şi a dat fiecărui oraş un scor, care poate ajunge până la 100 de puncte. Punctajul anual, actualizat în 2016, arată cât de mult timp durează un tur în jurul unui oraş. 

Oraşele Hamburg şi Napoli au primit fiecare un punctaj de 33% în ceea ce priveşte gradul de aglomeraţie urbană, în timp ce Varşovia şi Atena au primit un scor de 37%. Manchester, Bruxelles şi Paris sunt cu puţin mai aglomerate, şi au primit un punctaj de 38% în condică. Roma, oraş cunoscut cu probleme de trafic, Marsilia şi Londra, care face eforturi mari să scadă gradul aglomeraţiei, au primit un punctaj de 40%. 

Bucureşti, care are cel mai mare grad de supraaglomerare din Europa pe lista realizată de compania TomTom, a primit un scor de 50%. Topul clasează capitala României chiar după Moscova (44%), despre care firma spune că a implementat o nouă iniţiativă privind sistemul inteligent de transport şi a venit cu soluţii majore în politica de parcare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO