Business Internaţional

Cele mai ieftine oraşe din lume, după costul de trai

Cele mai ieftine oraşe din lume, după costul de trai

Autor: Ştefan Stan

22.06.2013, 11:12 884

Pe măsură ce se dezvoltă, oraşele se şi scumpesc, iar costul de trai devine din ce în ce mai ridicat.

Business Insider a alcătuit o listă a unora dintre cele mai ieftine oraşe, după costul de trai.

Thimphu, Bhutan

Deşi ţigările sunt ilegale, iar alcoolul este foarte scump, toate celelalte costuri sunt scăzute. Regele din Bhutan a fost cel care a folosit prima dată termenul de Fericire Naţională, ideologie care a dat naştere unei paradigme economice numită “buna-stare subiectivă”.  

Tunis, Tunisia

Tunis este un oraş unde viaţa de noapte prosperă, în ciuda revoluţiilor care au avut loc în 2011. Serviciile medicale sunt foarte ieftine, însă există încă o nesiguranţă politică.

Managua, Nicaragua

Nicaragua a atras milioane de turişti în ultima perioadă. Nivelul corupţiei este foarte scăzut, Transparency.org, un site care indexează ţările pe baza nivelului de corupţie, a acordat Nicaraguei 29 de puncte din 100, unde 100 înseamnă corupţie foarte mare.

Algeris,  Algeria

Instabilitatea politică şi economică recentă a lăsat Algeria relative nevizitată de străini. Departamentul de Stat American a emis o avertizare de călătorie în Algeria, din cauza ineficienţei şi corupţiei ţării.

Calcutat, India

Costul alimentelor este foaret scăzut, deşi un procent semnificativ dintre indieni se află în sărăcie extremă.

Kathmandu, Nepal

Un sfert din populaţia de un milion de oameni a Kathmandu-ului locuieşte sub limita sărăciei, iar rata şomajului este de 46% .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO