Business Internaţional

Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică confirmă atacurile hackerilor ruşi

Centrul Naţional britanic pentru Securitate Cibernetică...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

15.11.2017, 14:57 105

Directorul executiv şi fondatorul Centrului pentru Securitate Cibernetică, Ciaran Martin, a refuzat să dea mai multe detalii despre atacuri.

"Pot confirma că ingerinţele Rusiei, observate de Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică în ultimul an, au inclus şi atacuri asupra presei britanice, telecomunicaţiilor şi sectorului energetic", a declarat Ciaran Martin.

Conform lui Martin, NCSC este o ramură a Serviciului Guvernamental de Informaţii (GCHQ) care se ocupă cu securitatea cibernetică a Marii Britanii şi are "angajamente active cu partenerii internaţionali, cu industrii şi societatea civilă" pentru a combate ameninţările.

"Rusia încearcă să submineze sistemul internaţional. Asta este clar. Premierul a avut dreptate luni seara - ordinea internaţională, aşa cum o ştim noi, este în pericol să fie erodată".

Premierul britanic Theresa May a acuzat Rusia, luni, de ingerinţe în alegeri şi de generarea unor ştiri false cu scopul de produce disensiuni în Occident.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO