Business Internaţional

China anunţă noi restricţii privind exporturile de tehnologie: Vânzarea TikTok în SUA, pusă în dificultate

China anunţă noi restricţii privind exporturile de...

Autor: Eduard Ivanovici

31.08.2020, 14:46 245

ByteDance, compania-mamă a TikTok, a declarat că se va conforma noilor reguli impuse de autorităţile chineze asupra exporturilor de tehnologie, mişcarea urmând să complice vânzarea operaţiunilor reţelei de socializare din Statele Unite, conform CNBC.

China a actualizat zilele trecute lista de tehnologii care fac obiectul unor restricţii în ceea ce priveşte exporturile, incluzând aici domenii precum recunoaşterea vocală şi proiectarea de chipuri.

Lista nu a mai fost actualizată din 2008. Companiile care vor să exporte tehnologiile incluse în listă trebuie să obţină licenţă din partea guvernului, a declarat Ministerul Comerţului din China. Unul dintre elementele vizate de autorităţi implică „recomandarea de servicii personalizate de informaţii, bazate de analiza datelor”.

La începutul lunii august, preşedintele Donald Trump i-a oferit companiei ByteDance un termen de 45 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din Statele Unite. TikTok a anunţat ulterior că va da în judecata administraţia Trump pentru a preveni vânzarea. Între timp, ByteDance a început discuţiile cu Microsoft, Twitter şi Oracle pentru o posibilă achiziţie.

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, şi-a dat demisia săptămâna trecută la doar câteva luni după ce a fost numit în funcţie, declarând că „poziţia pe care am deţinut-o va arăta complet diferit după decizia administraţiei Trump”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO