Business Internaţional

Chris Larsen, co-fondator Ripple a pierdut 11,8 mld de dolari din cauza declinului criptomonedelor

Chris Larsen, co-fondator Ripple a pierdut 11,8 mld de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.01.2018, 12:37 1247

Scăderea masivă a valorii criptomonedelor  a condus la distrugerea a milioane de pieţe token şi continuă să îşi piardă elanul pe care l-a câştigat în 2017, relatează Business Insider.

Co-fondatorul Ripple, Chris Larsen, care  deţine 5,19 miliarde de XRP, ar putea fi una dintre cele mai mari victime ale deficienţei criptomonedelor, după ce, la preţul de miercuri de 1,04 dolari pe token, Larsen a pierdut aproximativ 11,8 miliarde de dolari.

Fiind omul care deţine cele mai multe XRP, exploataţiile lui l-ar fi transformat în cea de-a 21-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit indicelui Billionaire al publicaţiei Bloomberg.

Declinul XRP s-a declanşat la începutul anului 2018, iar săptămâna aceasta CoinMarketCap, unul dintre cele mai utilizate site-uri pentru preţurile criptomonedelor, a scos datele de schimburi sud-coreene din mediile sale, ceea ce a determinat o scădere drastică a preţurilor şi a declanşat vânzări ulterioare.

Rapoartele din această săptămână ale Chinei şi Coreei de Sud – două arii mari focusate pe Ripple- au declarat că au cerut să se intensifice mineritul şi tranzacţiile de criptomonede.

În acest timp, Rusia ar putea să impună reguli mai stricte asupra sectorului criptomonedelor, după ce postul de ştiri rus, TASS a anunţat săptămâna trecută că preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat că „un regulament legislativ va fi necesar în viitor”.

Totuşi, Bitcoin a rămas cea mai răspândită criptomonedă, dar cu toate astea a scăzut sub valoarea de 10.000 de dolari, pentru prima dată de când a atins valoarea istorică de 19.800 de dolari în luna noiembrie a anului precedent.

„În ciuda faptului că Bitcoin a ajuns la jumătatea valorii pe care o avea în luna noiembrie, criptomoneda rămâne cu 1100% mai mare decât era în urmă cu 12 luni. Cu toate astea, am putea vedea o pierdere importantă de impuls, mai ales că pe Bitcoin nu s-au tranzacţionat mai mult de 15.000 de dolari, marţi”, a spus Simon Revington, specialist în domeniu, printr-un e-mail.

Chris Larsen a demisionat din funcţia de CEO al companiei Ripper în noimebrie 2016, lăsându-l la putere pe CEO-ul Brad Garlinghouse, care deţine o participaţie de 6,3% în companie, a scris Forbes în luna ianuarie. În prezent, Larsen este preşedintele Ripple. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO