Business Internaţional

Cine este cel mai bun finanţist din lume? Nu. Nu este român

Cine este cel mai bun finanţist din lume? Nu. Nu este român

Autor: Adrian Voicu

21.09.2011, 12:00 787

Publicaţia financiară britanică Euromoney l-a numit pe australianul Wayne Swan Ministrul de Finanţe al Anului, aceasta fiind a doua oară în istoria de 29 de ani a publicaţiei în care un australian câştigă această titulatură.

"În tot acest timp, Australia nu doar că a evitat intrarea în recesiune, dar a fost una dintre cele mai performante economii dintre toate ţările dezvoltate", se arată în comunicatul publicaţiei citat de Herald Sun.

Conform publicaţiei, această performanţă a fost confirmată în momentul în care Australia a raportat o creştere a economiei de 1,2% în trimestrul încheiat în iunie.

"Acesta este o recunoaştere adusă milioanelor de australieni de rând a căror muncă şi rezistenţă a făcut din economia nostră una dintre cele mai dezvoltate economii din lume", a spus Swan la aflarea veştii.

Preşedintele Băncii Mondiale a declarat că este o onoare "semnificativă şi meritată", reprezentând o "realizare uriaşă" în condiţii economice dificile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO