Business Internaţional

Cine se va îmbogăţi în urma listării la bursă a reţelei de socializare Twitter

Cine se va îmbogăţi în urma listării la bursă a...

Autor: Mădălina M.

07.11.2013, 18:57 189

Acţionarii reţelei de socializare Twitter se vor îmbogăţi după listarea la bursă a celor 70 de milioane de acţiuni ale companiei, cotate la 26 de dolari per unitate, scrie Business Insider.

Compania fondată în 2006 de Ev Williams şi Biz Stone a atras până în prezent investiţii de 1,16 miliarde de dolari şi a cheltuit, de asemenea, 640 de milioane de dolari.

În urma listării la bursă a companiei, investitorii, angajaţii seniori şi ceilalţi acţionari îşi vor transforma acţiunile în capital lichid sau în numerar.

Printre cei care vor avea cel mai mult de câştigat se numără Dick Costolo, CEO-ul companiei, care deţine peste 7,5 milioane de acţiuni, cu o valoare de 220 de milioane de dolari, Jack Dorsey, preşedintele executiv şi unul dintre fondatorii reţelei de socializare, care deţine peste 23 de milioane de acţiuni, cu o valoare estimată la 679 de milioane de dolari, şi nu în ultimul rând, acţionarul care deţine cel mai mare număr de acţiuni, Ev Williams. Acesta va câştiga în urma listării aproximativ 1.65 de miliarde de dolari pentru cele aproape 57 de milioane de acţiuni pe care le deţine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO