Business Internaţional

Cine vrea să cumpere un club de fotbal?

Cine vrea să cumpere un club de fotbal?

Autor: Luciana Georgescu

16.05.2014, 14:56 885

Aston Villa, un club de fotbal de primă ligă din Anglia, a fost scos la vânzare de patronul Randy Lerner, după ce a investit aproape 200 milioane de lire sterline, scrie Financial Times.

Lerner a achiziţionat Aston Villa în 2006 pentru suma de 60 de milioane de lire sterline (73,6 milioane de euro), în încercarea de a transforma din nou clubul într-o echipă de top. Lerner face parte din valul de investitori americani interesaţi de echipele de primă clasă din Anglia.

Investiţia nu pare însă să fi fost cea mai bună alegere. Singurul obiectiv realistic al clubului de fotbal din Birmingham este supravieţuirea în Premier League.

Zvonurile din presă estimează preţul de vânzare al echipei Aston Villa între 150 şi 200 de milioane de lire sterline (183 şi 245 de milioane de euro). Totuşi, este puţin probabil ca Lerner să găsească un cumpărător, din cauza sumelor mari de bani necesare pentru a asigura succesul unui club de fotbal englez, chiar dacă recompensele financiare sunt în creştere.

Richard Scudamore, directorul executiv al Premier League, a fost contactat de potenţiali investitori ai clubului, însă conform declaraţiilor pentru Financial Times, nu se întâmplă lucruri foarte importante.

“Nu este aglomeraţie. Sunt oameni care se interesează constant, însă un club nu fotbal nu poate fi vândut imediat”, a declarat Scudamore. “Ambiţiile proprietarilor sunt mari, iar potenţialii investitori ar vrea bineînţeles să negocieze cât de mult posibil preţul”, a mai spus el.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO