Business Internaţional

Citigroup incepe sa-i multumeasca pe analisti

23.07.2007, 18:06 13

Profitul net al Citigroup, cea mai mare banca din Statele Unite, a crescut in trimestrul al doilea cu 18%, la 6,23 miliarde de dolari (4,5 mld. euro), de la 5,27 de miliarde de dolari (3,81 mld. euro) cu un an in urma, ca urmare a veniturilor record, precum si a controlului strict al costurilor, scrie presa internationala.
Veniturile au urcat cu 20%, la 26,63 de miliarde de dolari (19,2 mld. euro), peste estimarile analistilor, de 24,88 de miliarde de dolari (18 mld. euro), in timp ce cheltuielile operationale au fost mai mari cu 16%.
Operatiunile internationale ale grupului au obtinut un profit de 3,05 miliarde de dolari (2,2 mld. euro), in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce veniturile au urcat cu 34%, la 12,56 de miliarde de dolari (9 mld. euro).
Rezultatele aferente trimestrului al doilea includ si o parte din cheltuielile unui program de restructurare a operatiunilor, anuntat in aprilie, prin care vor fi desfiintate 17.000 de locuri de munca si vor fi realizate economii de 4,58 de miliarde de dolari (3,31 mld. euro).
Directorul general al grupului, Charles Prince, a declarat ca programul are rolul sa imbunatateasca eficienta operatiunilor pe piata americana, avand in vedere ca o mare parte din profitul Citigroup este generata de operatiunile internationale.
Actionarii grupului exercita presiuni asupra lui Prince pentru cresterea profitabilitatii si a veniturilor, care sa se reflecte si in cotatia actiunilor.
Actiunile Citigroup au incheiat tranzactiile de joi, de la bursa din New York, la 51,13 dolari (37 euro) pe unitate.
Titlurile grupului au consemnat, de la inceputul anului, un declin de 8%, comparativ cu o scadere de 4% a Philadelphia KBW Bank Index, care include actiunile a 24 de banci.
Citigroup intentioneaza sa-si listeze actiunile la bursa din Tokio si sa-si mareasca numarul filialelor detinute in Japonia cu 40% pentru a se extinde dincolo de piata de nisa pe care activeaza in cea de-a doua mare economie la nivel mondial.
Banca americana, care si-a anuntat pentru prima oara in februarie intentia de a-si lista titlurile in Japonia, a precizat ca va inscrie la Bursa din Tokio propriile actiuni, si nu certificate de depozit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO