Business Internaţional

Citigroup inchide fondul cumparat de la CEO-ul sau

13.06.2008, 22:24 9

Citigroup intentioneaza sa inchida un fond de hedging fondat de directorul sau executiv (CEO), Vikram Pandit, si sa achizitioneze ce ramane din activele acestuia, conform The Wall Street Journal.
Luna trecuta, Citi a anuntat ca ia in calcul restructurarea fondului Old Lane. Aproape toti investitorii neafiliati au cerut retragerea banilor din cadrul fondului, arata Citi la acea vreme. Citi a achizitionat Old Lane anul trecut in schimbul a peste 600 milioane de dolari (387 mil. euro), insa de atunci performantele acestuia au fost slabe. Citi a redus cu 200 milioane de dolari valoarea activelor intangibile avand legatura cu achizitia in primul trimestru.
"Suntem in curs de a restructura Old Lane", a declarat purtatorul de cuvant al Citigroup, Jon Diat. "Operatiunile si oamenii sai au in continuare valoare pentru noi."
Pandit a obtinut personal cel putin 165 de milioane de dolari (106 mil. euro), in momentul in care Citigroup a achizitionat Old Lane, care la acea vreme acumulase active in valoare de aproximativ 4,5 miliarde de dolari.
Oficialii Citigroup luasera in considerare o injectie de
1-3 miliarde de dolari in Old Lane din capitalul bancii. Conform The Wall Street Journal, CEO-ul Old Lane, Guru Ramakrishnan, declarase luna trecuta ca fondul obtinuse o infuzie "consistenta" de capital.
In primul trimestru, banca a redus valoarea Old Lane cu 202 milioane de dolari pentru a reflecta retragerea investitorilor din cadrul fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO