Business Internaţional

Clubul Arsenal are datorii de 570 mil. euro

22.09.2006, 19:25 12

Clubul de fotbal Arsenal Londra are datorii de 570 mil. euro, dar conducerea se asteapta ca in viitor aceasta sa inceapa sa scada. Aceasta datorie record a fost cauzata de constructia noului stadion Emirates si transformarea vechiului stadion Highbury in complex rezidential.
Directorul de management, Keith Edelman, este de parere ca veniturile obtinute din vanzarea biletelor pentru stadionul de 60.000 de locuri vor fi "mult mai mari decat ale oricarui alt club din Premiership si de aceea putem acoperi nivelul datoriei noastre", scrie ziarul The Independent.
Edelman a spus ca la stadionul Highbury, clubul a castigat 44 de milioane de lire sterline pe an (65 mil. euro), iar la stadionul Emirates aceste cifre se ridica la 80 de milioane de lire sterline (118 mil. euro).
Au avut loc si unele discutii cu federatia engleza de fotbal asupra posibilitatii ca Anglia sa joace in continuare meciurile pe stadionul lui Arsenal, tinand cont de intarzierile in finalizarea lucrarilor la stadionul Wembley. La terminarea lucrarilor, stadionul nationalei Angliei va fi cel mai mare stadion acoperit din Europa.
Clubul a facut publice rezultatele anuale pana la data de 31 mai ce au aratat ca datoria clubului este, in prezent, de 262,1 milioane de lire sterline (389 de milioane de euro), cu 100 milioane de lire sterline mai mult din cauza faptului ca au investit bani in terminarea noului stadion.
Arsenal a mai castigat 32 de milioane de lire sterline (47 mil. euro) din participarea la finala Ligii Campionilor, cu 12,5 milioane de lire sterline mai mult decat anul precedent, avand venituri de 132 de milioane de lire sterline (196 mil. euro) si un profit brut de 16,8 milioane de lire sterline (24,9 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO