Business Internaţional

Coca-Cola, unul sau doi lideri?

26.02.2004, 00:00 9



Coca-Cola nu a exclus posibilitatea de a separa pozitiile de presedinte si director executiv in contextul in care cea mai mare companie din lume din sectorul bauturilor este in cautarea unui succesor pentru Douglas Daft, ce intentioneaza sa se retraga la sfarsitul acestui an, a declarat un membru al consiliului de conducere al companiei, citat de Financial Times.



Totusi, James Williams, membru al consiliului de conducere al Coca-Cola si fost presedinte al Sun Trust Bank, a declarat ca la inceput accentul se va pune pe gasirea unui lider care sa indeplineasca ambele roluri.



In pofida unor speculatii aparute, Don Keough, fostul presedinte al companiei ce s-a reintors saptamana trecuta la pozitia de director in cadrul consiliului de conducere nu este interesat de preluarea acestei pozitii, au declarat surse din interiorul companiei. Keough a fost o proeminenta figura in cadul companiei pana la retragerea sa, in 1993, si este prieten atat cu investitorul Warren Buffett, cat si cu bancherul Herbert aAllen, ambii membri puternici ai Board-ului Coca-Cola.



Steven Heyer, presedintele si directorul de operatiuni al companiei, este principalul candidat intern, insa compania si-a exprimat dorinta de a cauta si candidati externi in incercarea de a gasi un lider suficient de capabil.



In afara candidatilor din sectorul industriilor de bauturi si de consum, surse din apropierea companiei spun ca este posibil ca firma sa ia in considerare si fosti directori ce au lucrat in cadrul sau, printre acestia numarandu-se si Jack Stahl, in prezent director executiv al companiei Revlon. O alta posibilitate ia in calcul un membru al consiliului de conducere al companiei.



Heidrick&Struggles, o firma de plasare a directorilor, a fost aleasa pentru a se ocupa de aceasta cautare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO