Business Internaţional

Comenzile pentru industria germană au scăzut neaşteptat în februarie

Comenzile pentru industria germană au scăzut...

Autor: Departament Economic

05.04.2016, 12:37 138

Comenzile pentru industria germană, ajustate sezonier şi la inflaţie, au scăzut cu 1,2% faţă de luna anterioară, când au avut o creştere de 0,5%, potrivit datelor de la Ministerul Economiei din Berlin.

În timp ce încrederea în economia germană s-a îmbunătăţit luna trecută, datorită cererii domestice puternice, exportatorii se luptă cu o încetinire a creşterii economice în cadrul pieţelor emergente, condusă de scăderile din China.

Banca Centrală a Germaniei a avertizat luna trecută că avântul pe care economia germană l-a avut în primul trimestru ar putea încetini în T2, în condiţiile în care exporturile mai slabe au lovit producţia şi angajările. ”În condiţiile unui noi val de incertitudini, peisajul pentru industria germană nu este prea roz. Rezultatele din industrie sunt dovada că industria germană ia apă, în condiţiile în care activitatea economică încetineşte la nivel global”, a spus Carsten Brzeski, economist şef la ING.

Raportul de la minister arată că exporturile au scăzut cu 2,7% în februarie, la nivel general, şi cu 3,7% în zona euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO