Business Internaţional

Comertul mondial va scadea cu 10%

07.12.2009, 23:10 12

Comertul mondial este de asteptat sa se contracte cu peste 10%in acest an, o valoare "fara precedent", este de parere sefulOrganizatiei Mondiale a Comertului, scrie agentia de presa AFP.Pascal Lamy a spus ca guvernele au facut progrese in contracarareacelei mai dificile crize din ultimele decenii, insa raman multeprobleme ce necesita rezolvare.

"In luna februarie a acestui an a fost punctul culminant alcrizei economice mondiale", a spus directorul general al OMC incadrul unui forum ce a avut loc la Seul. "Se pot observa progreseimportante in ultimul an, insa nu am scapat inca de toatepericolele."

Operatiuni de write-down (reducere a valorii contabile aactivelor) ce vor fi realizate in viitor de companiile din sistemulfinanciar vor avea o valoare totala de 3.000 mld. dolari (1.992mld. euro), a spus el, citand o estimare a Fondului MonetarInternational. "Procesul de iesire din criza este la jumatateadrumului, insa progresul este in continuare prea lent", a adaugatLamy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO