Business Internaţional

Compania aeriană VietJet investeşte 2,4 mld. dolari în achiziţionarea de noi aeronave Airbus

Compania aeriană VietJet investeşte 2,4 mld. dolari în...

Autor: Greta Bogdan

06.09.2016, 11:15 158

Low-costul internaţional Vietjet va cumpăra peste 20 de avioane, ţintind astfel să devină cel mai mare jucător din Vietnam pe acest sector.

După ce în 2014 compania aeriană a semnat un contract cu Airbus pentru achiziţionarea şi leasing de 100 de aeronave Airbus A320, A321, acum low-costul a semnat un contract de 2,39 mld. dolari cu grupul Airbus pentru achiziţionarea a peste 20 de aeronave A321, au declarat reprezentanţii companiei, citaţi de WSJ.

Acordul la care a fost martor şi preşedintele francez François Hollande, care se află în vizită la Vietnam, prevede ca aeronavele să fie livrate între 2017 şi 2020. 

Reprezentanţii Airbus au mai spus că au semnat, de asemenea, un acord de înţelegere cu Vietnam Airlines pentru a achiziţiona încă 10 modele de avioane A350-900 cu rază lungă, dublând astfel dimensiunea flotei cu avioane de mari dimensiuni. Tranzacţia ar ajunge la un preţ de aproape 3 mld. dolari.

Înţelegerea Vietjet cu Airbus subliniează expansiunea rapidă a low-costului înfiinţat în 2007, dar care a început să opereze primele zboruri în 2011.

Singurul transportator aviatic cu capital integral privat, VietJet, este aşteptat să ajungă cel mai mare jucător din Vietnam, eclipsând compania de stat Vietnam Airlines, spus analiştii din acest domeniu.

După acest anunţ şi tranzacţia anterioară de 11 mld. dolari cu Boeing pentru achiziţionarea a 737 noi avioane, anunţată în timpul vizitei preşedintelui Barack Obama din mai, VietJet a convenit să mai cumpere 30 de avioane Airbus A321 pentru 3,6 mld. dolari.

VietJet se află în prezent într-un proces de dezvoltare durabilă, având scopul de a oferi servicii mai bune pasagerilor, dar şi de a promova turismul din Vietnam şi din alte ţări ale regiunii, potrivit CEO-ului companiei aeriene, Nguyen Thi Phuong Thao.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO