Business Internaţional

Compania de pariuri Betway a primit o amendă record de 13 milioane de euro

Compania de pariuri Betway a primit o amendă record de...

Autor: Eduard Ivanovici

15.03.2020, 20:00 935

Firma online de pariuri Betway a primit o amendă record de 13 milioane de euro din cauza unor nereguli de protecţie a consumatorilor şi spălare de bani. Comisia de Jocuri de Noroc din Marea Britanie a spus că Betway nu a reuşit să verifice sursele de fonduri ale unui client care a depozitat 9 milioane de euro şi a pierdut 4,5 milioane într-o perioadă de patru ani, scrie BBC.

În plus, compania nu a reuşit să comunice eficient cu un client care a depozitat şi pierdut 211.000 de euro în două zile.

Amenda a stabilit un nou record pentru firmele de pariuri din Regatul Unit. Comisia a spus că investigaţia a scos la iveală o „neglijenţă inadecvată a management-ului” din interiorul companiei.

„Acţiunile întreprinse de Betway sugerează o lipsă de consideraţie pentru bunăstarea clienţilor VIP şi pentru impactul pe care l-a avut asupra lor”, a spus Richard Watson, director executiv al Comisiei.

„Ca parte a programului actual de a face jocurile de noroc mai sigure, presăm industria să facă progrese rapide în zonele pe care le considerăm că pot afecta semnificativ protecţia clienţilor”, a adăugat Watson.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO