Business Internaţional

Compania naţională poloneză de transport de pasageri vizează investiţii de 425 mil. euro în 2 ani

Compania naţională poloneză de transport de pasageri...

Autor: CătăIina Apostoiu

15.10.2015, 00:00 490

Compania poloneză de transport de pasageri PKP Intercity, divizie a grupului feroviar de stat PKP, intenţionează să investească 1,8 mld. zloţi (425 mil. euro) în material rulant nou şi infrastructură tehnică în perioada 2016-2018, scrie The Warsaw Voice. Compania vrea în acelaşi timp să obţină o creştere a numărului de pasageri la 41 milioane în 2018, de la nivelul de 30 milioane vizat pentru acest an.

„Numărul de pasageri s-a aflat în creştere de la începutul anului şi vrem să ducem mai departe acest trend. Am alocat 1 miliard de zloţi în acest scop”, a declarat Piotr Cizkowicz, membru al boardului PKP Group. Cea mai mare parte a investiţiilor va veni de la proprietar, grupul PKP, dar şi sub formă de fonduri UE şi din fonduri proprii. 

În România, compania feroviară de stat CFR Călători a transportat în prima parte a acestui an 27,1 milioane de pasageri, în condiţiile în care, în primul semestru din 2014 numărul celor care au ales să călătorească cu trenurile companiei din portofoliul Transporturilor s-a ridicat la 27,9 milioane de  pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO