Business Internaţional

Compania naţională poloneză de transport de pasageri vizează investiţii de 425 mil. euro în 2 ani

Compania naţională poloneză de transport de pasageri...

Autor: CătăIina Apostoiu

15.10.2015, 00:00 490

Compania poloneză de transport de pasageri PKP Intercity, divizie a grupului feroviar de stat PKP, intenţionează să investească 1,8 mld. zloţi (425 mil. euro) în material rulant nou şi infrastructură tehnică în perioada 2016-2018, scrie The Warsaw Voice. Compania vrea în acelaşi timp să obţină o creştere a numărului de pasageri la 41 milioane în 2018, de la nivelul de 30 milioane vizat pentru acest an.

„Numărul de pasageri s-a aflat în creştere de la începutul anului şi vrem să ducem mai departe acest trend. Am alocat 1 miliard de zloţi în acest scop”, a declarat Piotr Cizkowicz, membru al boardului PKP Group. Cea mai mare parte a investiţiilor va veni de la proprietar, grupul PKP, dar şi sub formă de fonduri UE şi din fonduri proprii. 

În România, compania feroviară de stat CFR Călători a transportat în prima parte a acestui an 27,1 milioane de pasageri, în condiţiile în care, în primul semestru din 2014 numărul celor care au ales să călătorească cu trenurile companiei din portofoliul Transporturilor s-a ridicat la 27,9 milioane de  pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO