Business Internaţional

Companiile japoneze de construcţii iau cu asalt zonele devastate

Companiile japoneze de construcţii iau cu asalt zonele devastate

Autor: Marius Oncu

20.03.2011, 20:30 45

Constructorii japonezitransferă în mare grabă muncitori, echipamente şigeneratoare către zonele devastate de cutremur şitsunami, unde au fost distruse peste 110.000 de clădiri,potrivit Bloomberg.

"Am primit după cutremur foartemulte cereri pentru proiectoare, generatoare şi echipament deconstrucţii. Ne pare rău că nu avemstocuri suficiente pentru toată lumea", a afirmatun purtător de cuvânt al companiei Nishio Rent All dinOsaka.

Guvernul japonezacerut unor companii ca Daiwa House Industry săfurnizeze peste 30.000 de locuinţe temporare îndouă luni pentru a adăposti cele 350.000 de persoane aflate înprezent în centre de adăpost.

Premierul Naoto Kanapromis "reconstrucţia de la zero" a circa 1.500 de drumuri, 48 depoduri şi 15 căi ferate.

"Amploarea reconstrucţiei va fi colosală", aafirmat un purtător de cuvânt al Fukuda Corp,antreprenor cu sediul în NV Japoniei.

Fukudaa începutreparaţii în zonele afectate a doua zi dupăcutremur, pentru a permite reluarea unor serviciipentru populaţie, iar zvonurile că ar putea obţinecontracte de reconstrucţie au determinat explozia acţiunilor pebursă cu 92% faţă de 10 martie. Creşterea cotaţiei a fost a treiacea mai mare în această perioadă pe bursa niponă, aflată în declincu 8,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO