Business Internaţional

Alegerea lui Donald Trump a şocat lumea, dar mişcarea pe care a făcut-o Toblerone reducând gramajul ciocolatei indică o modificare structurală pentru marile companii

Alegerea lui Donald Trump a şocat lumea, dar mişcarea...

Autor: Corina Zamfir

13.11.2016, 14:00 430

Cea mai importantă schimbare de săptămâna trecută a fost, pe lângă victoria lui Donald Trump în cursa pentru ocuparea fotoliului de la Casa Albă, schimbarea pe care a făcut-o Mondelez International, producătorul celebrei ciocolate Toblerone, care va avea un gramaj mai redus în Marea Britanie.

Compania a acuzat că sunt costuri prea mari pentru anumite ingrediente, iar reducearea gramajului ciocolatei este soluţia cea mai bună pentru acest moment. 

Mondelez nu a acuzat în mod direct efectele votului în favoarea Brexit-ului, chiar dacă în urma acestuia a avut loc o scădere bruscă a lirei sterline şi o creştere a costurilor de import, scrie Financial Times.

Două dintre produsele vândute în Marea Britanie vor avea mai puţine vârfuri şi spaţii mai mari între acestea pentru a reduce gramajul produselor fără a schimba ambalajul. Astfel ar putea fi indicat faptul că se schimbă întreaga paradigmă de produs, companiile menţinându-şi aceleaşi preţuri, chiar şi pentru o cantitate mai mică. 

Cu toate că mai multe companii precum Walkers, Birds Eye sau Marmite au anunţat că vor creşte preţurile produselor pentru a le păstra pe aceeaşi linie a profitabilităţii, Mondelez consideră că este mai important să păstreze preţurile cu care consumatorii sunt obişnuiţi.

“Vom menţine aceleaşi preţuri atât cât este posibil, dar ca să ne asigurăm că Toblerone rămâne pe raft, este accesibilă şi păstrează forma triunghiulară, trebuie să reducem gramajul a două produse din Marea Britanie.“

Până acum gramajul produselor era de 400g şi respectiv 170g, iar acum vor avea 360g şi respectiv 150g.

Consumatorii britanici au dezbătut schimbarea ciocolatei de lux pe reţelele de socializare, ciocolată care a avut aceeaşi formă de peste un secol. Unii dintre aceştia sunt de părere că ar fi trebuit modificată mărimea ambalajului, adică tableta de ciocolată să fie mai scurtă, dar să păstreze forma originală a acesteia.

Foto: The Guardian

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO