Business Internaţional

Contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar: Europa are nevoie de un nou Plan Marshall

Contracandidatul lui Merkel la funcţia de cancelar:...

Autor: Marius Oncu

04.06.2013, 17:25 1385

Un astfel de pachet financiar ar sprijini ţările afectate de măsurile de austeritate adoptate de la declanşarea crizei, a spus Steinbruck, care a fost desemnat de Partidul Social Democrat să conducă guvernul dacă formaţiunea câştigă alegerile parlamentare din toamnă.

Programul economic ar putea fi finanţat parţial prin noi taxe pe tranzacţii financiare, a declarat Steinbruck într-un discurs la Universitatea Liberă din Berlin, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Insistenţa actualului guvern german pentru austeritatea bugetară în Europa cauzează stagnare economică, a avertizat politicianul german.

Ţările precum Grecia şi Portugalia au nevoie de un plan de amploare, similar celui prin care Germania a fost reconstruită după Al Doilea război Mondial, pentru a evita a "spirală diabolică", a spus el.

Partidul Social Democrat se află în urma formaţiunii cancelarului Merkel în sondajele din Germania, cu trei luni înaintea alegerilor programate pentru 22 septembrie.

Planul Marshall a fost lansat şi finanţat de Statele Unite după încheiarea celui de-Al Doilea Război Mondial pentru a ajuta la reconstruirea economiilor statelor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO