Business Internaţional

Coreea de Nord anunţă o nouă “armă tactică de înaltă tehnologie” secretă

Coreea de Nord anunţă o nouă “armă tactică de...

Autor: Tibi Oprea

17.11.2018, 14:07 2533

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a vizitat o facilitate militară pentru a inspecta desfăşurarea testelor unei “arme tactice de înaltă tehnologie nou dezvoltată”, a anunţat vineri presa de stat nord-coreeană, conform MarketWatch.

Acesta este primul anunţ public de continuare a dezvoltării militare de la iniţierea procesului diplomatic dintre Coreea de Sud şi SUA din acest an. Anunţul, în care nu se specifică ce fel de armă a fost testată şi nici când a efectuat liderul nord-coreean vizita, vine pe fondul incertitudinilor legate de procesul  diplomatic iniţiat la începutul acestui an care urmăreşte reducerea tensiunilor şi înlăturarea armelor nucleare din peninsula coreeană.

Anunţul dezvoltării unui nou tip de armă vine şi după declaraţia ministrului de externe nord-coreean din această lună care a ridicat posibilitatea că Phenian, capitala Coreei de Nord, ar putea să se reîntoarcă la producţia de arme nucleare, dacă Statele Unite nu vor anula sancţiunile aplicate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO