Business Internaţional

Coreea de Nord: Întreg continentul american se află în raza de acţiune a noii rachete

Coreea de Nord: Întreg continentul american se află în...

Autor: Andrei Ionascu

29.11.2017, 06:31 191

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Racheta intercontinentală cu rază lungă de acţiune Hwasong-15 a fost lansată cu succes, în baza ordinului direct al preşedintelui, dintr-o zonă aflată la nord de Phenian, potrivit unui anunţ al televiziunii de stat din Coreea de Nord.

"Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a anunţat că ţara a îndeplinit o extraordinară cauză istorică, prin completarea forţei nucleare de stat. Noua rachetă este capabilă să lovească întreg continentul american", a transmis presa de la Phenian.

În urma acestui anunţ, serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

Agenţia naţională de ştiri KCNA a precizat că racheta Hwasong-15 este capabilă să transporte "un focos nuclear foarte mare". În cadrul testului de marţi, racheta balistică ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri - de peste zece ori mai mare decât cea a Staţiei Spaţiale Internaţionale - şi a parcurs o distanţă de 950 de kilometri, în 53 de minute.

În acelaşi mesaj, regimul nord-coreean s-a descris drept "o putere nucleară responsabilă" şi a precizat că armele strategice au fost dezvoltate pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială în faţa "politicii şantajului nuclear şi a ameninţării nucleare din partea imperialiştilor americani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO