Business Internaţional

Credit Suisse a pierdut 840 mil. euro in trimestrul trei

23.10.2008, 15:40 11

Credit Suisse, cea de-a doua institutie financiara ca marime din Elvetia, a raportat a doua pierdere trimestriala din acest an, dupa ce si-a redus valoarea imprumuturilor acordate companiilor si a instrumentelor financiare garantate cu ipoteci, scrie Bloomberg.

Pierderile nete din cel de-al treilea trimestru al anului fiscal insumeaza 1,26 mld. franci elvetieni (840 mil. euro), fata de un profit inregistrat anul trecut de 860 mil. euro.
"Credit Suisse nu poate merge pe apa. Amploarea pierderilor din tranzactiile facute mai ales in luna septembrie reprezinta un impediment important in fata strategiei de management, care a facut ca investitiile bancii sa fie mai solide", a declarat Stefan-Michael Stalmann, analist in cadrul Dresdner Kleinwort.
Divizia de asigurari a bancii a suferit o pierdere neta de 3,23 mld. franci dupa ce a preluat activele in valoare de 2,43 mld. franci din imprumuturile acordate companiilor si pro-dusele structurate. Pierderile au fost amortizate de castigurile in valoare de 1,88 mld. franci, pe care banca le-a folosit pentru achitarea propriei datorii. Credit Suisse a inregistrat pierderi in valoare de 1,7 mld. franci elvetieni in tranzactiile cu asigurari si obligatiuni convertibile.
"Cel de-al treilea trimestru si in special luna septembrie au fost extreme in ceea ce priveste miscarile de piata. Este doar o validare a strategiei care continua reducerea riscurilor in cadrul bancilor de investitii, diversificand valoarea veniturilor", a adaugat Dougan.
Profitul pentru divizia de private banking a scazut la 789 mil. franci elvetieni fata de cel de 1,29 mld. franci elvetieni inregistrat anul trecut, fiind influentat de rezerva de 310 mil. franci necesara rascumpararii obligatiunilor tranzactionate. Divizia de administrare de active a avut o pierdere neta de 58 mil. franci elvetieni, mai mare decat profitul inregistrat anul trecut, de 45 mil. franci.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO