Business Internaţional

Credit Suisse pierde 120 mil. dolari in Asia

17.10.2006, 19:34 19

Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a pierdut aproximativ 120 de milioane de dolari din tranzactii cu derivate sud-coreene in trimestrul trei, relateaza Bloomberg.
Pierderea, care nu a fost raportata actionarilor, a fost generata de incapacitatea bancii de a se proteja impotriva oscilatiilor de valoare a optiunilor pe actiuni coreene, au declarat doua surse familiare cu situatia. Pierderea reprezinta aproximativ 13% din veniturile obtinute de Credit Suisse pe trimestrul doi din tranzactionarea de actiuni.
Brady Dougan, desemnat de directorul executiv al companiei Oswald Gruebel in 2004 sa se ocupe de banca de investitii a Credit Suisse, s-a angajat anul trecut sa prinda din urma rivalii bancii pe segmentul derivatelor. Ritmul de crestere a veniturilor obtinute de banca din tranzactionarea de actiuni a fost pe jumatatea celui inregistrat de veniturile similare obtinute de Goldman Sachs si Morgan Stanley pe trimestrul doi. In urma inregistrarii pierderilor din Asia, Dougan a demis un codirector si a restructurat managementul diviziei.
Valoarea actiunilor Credit Suisse a scazut cu 3,4% pe 2 august, dupa ce compania a raportat castiguri pe trimestrul doi sub asteptarile analistilor, veniturile obtinute de aceasta din tranzactionare fiind mai mici decat cele inregistrate de cele mai mari cinci firme de pe Wall Street.
Credit Suisse a fost atrasa catre Coreea de intensificarea activitatii de tranzactionare de optiuni din aceasta tara. In trimestrul trei al anului trecut, volumul tranzactiilor cu optiuni pe indici de actiuni a crescut cu 71%, pana la 12 mii de miliarde de dolari in Coreea, depasind volumul inregistrat in Statele Unite pentru prima data, conform unui raport publicat de Banca pentru Reglemente Internationale.
Dougan nu a fost intotdeauna in urma pe acest segment. EL s-a alaturat companiei Credit Suisse in 1990 ca parte a unei echipe de experti in derivate din cadrul Bankers Trust.
In perioada 2003-2005, veniturile din tranzactionarea de actiuni obtinute de Credit Suisse au avansat cu 24%, comparativ cu cresterea de 54% inregistrata de Merrill Lynch, 45% de Citigroup si scaderea de 37% raportata de J.P. Morgan.
In primul semestru al acestui an, veniturile de pe acest segment au crescut cu 63%, comparativ cu 81% in cazul Goldman si 73% in cazul Merrill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO