Business Internaţional

Creştere neaşteptată a încrederii sectorului de afaceri în economia germană

Creştere neaşteptată a încrederii sectorului de...

Autor: CătăIina Apostoiu

28.07.2015, 00:00 155

Încrederea în economie a sectorului de afaceri din Germania a înregistrat o creştere neaşteptată în această lună în urma temperării temerilor privitoare la Grecia, potrivit AP. Indicele încrederii calculat de institutul de cercetare economică Ifo a urcat la 108 puncte în această lună, de la 107,5 în iunie.

Economiştii anticipaseră o uşoară scădere la 107,2, ceea ce ar fi constituit o a treia scădere lunară consecutivă. Ifo arată că estimările managerilor privitoare la situaţia lor actuală şi perspectivele legate de evoluţia din următoarele şase luni s-au îmbunătăţit, sfidând aşteptările privitoare la o deteriorare. Preşedintele institutului Ifo, Hans Werner Sinn, a declarat că „relaxarea recentă a crizei din Grecia a contribuit la creşterea încrederii în economia germană”.

Economia germană a fost în ultima vreme susţinută de rata scăzută a şomajului şi cererea internă în creştere. Creşterea acesteia este în continuare impulsionată de slăbiciunea euro şi de nivelul scăzut al preţurilor energiei, arată Carsten Brzeski, economist-şef al ING-DiBa din Frankfurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO