Business Internaţional

Crimeea vrea să adopte rubla rusească

Crimeea vrea să adopte rubla rusească

Autor: Marius Oncu

06.03.2014, 16:20 492

"Toate proprietăţile ucrainene vor fi naţionalizate şi vor deveni proprietatea autonomiei Crimeea. (...) Suntem gata să introducem rubla", a spus Temurgaliev, scrie agenţia Interfax, citată de Reuters.

Vicepremierul Crimeei speră ca regiunea să devină în curând parte a Rusiei.

Parlamentul local din Crimeea, dominat de proruşi, i-a cerut, joi, preşedintelui rus Vladimir Putin alipirea regiunii la Rusia şi a decis organizarea unui referendum la 16 martie în peninsula ucraineană pentru a valida această alipire, a declarat pentru AFP unul dintre oficiali.

Alegătorii vor avea de ales între o alipire la Rusia sau o autonomie net consolidată, a precizat deputatul Grigori Ioffe. Parlamentul acestei republici autonome a prevăzut iniţial organizarea la 30 martie a unui referendum care se referea doar o simplă consolidare a autonomiei.

Cu o populaţie de două milioane de locuitori, majoritatea etnici ruşi, republica autonomă Crimeea este controlată, de facto, de forţele ruse din 28 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO