Business Internaţional

Cum a primit un student donaţii de Bitcoin de 24.000 de dolari de pe urma unui afiş

Cum a primit un student donaţii de Bitcoin de 24.000 de...

Autor: Ştefan Stan

07.12.2013, 09:34 1583

Un student din Statele Unite a obţinut peste 24.000 de dolari, după ce a afişat un semn cu logo-ul de la Bitcoin şi un code QR la “College GameDay, un eveniment de fotbal filmat, scrie Business Insider.

Codul QR este o reprezentare vizuală a oricărei informaţii (cel mai frecvent este folosit pentru URL-uri ale site-urilor). Codul QR afişat de de student reprezenta un portofel Bitcoin.

Pe site-ul Reddit, fanii Bitcoin au reuşit să mărească codul QR şi să descopere identitatea celui care l-a afişat, pentru a-i putea dona bani.

Fotografia cu codul QR şi logo-ul Bitcoin s-a răspândit rapid în comunitatea monedei virtuale, şi donaţiile au început rapid să apară.

Studentul care a primit 100 de tranzacţii de care cumulate ajung la 22 bitcoin. Valoarea unei monede bitcoin la momentul respectiv era de 1.100 de dolari, ceea ce înseamnă că tânărul a obţinut peste 24.000 de dolari.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO